Jednym z głównych zastosowań technologii fotokatalitycznego oczyszczania powietrza Airocide by NASA jest wydłużenie żywotności owoców i warzyw. Ważnym czynnikiem wpływającym na jakość tych produktów i przyśpieszone gnicie jest ekspozycja na gaz etylenowy oraz pleśnie / grzyby. Airocide skutecznie eliminuje z powietrza pleśnie, grzyby, bakterie, wirusy, alergeny, lotne związki organiczne (gaz etylenowy) umożliwiając jednoczesne utrzymanie korzystnego, wysokiego poziomu wilgoci w pomieszczeniach służących do przechowywania owoców i warzyw.
Poniżej można zobaczyć przykładowe wyniki badań i wdrożeń u klientów używających technologii Airocide by NASA. |
PLIKI DO POBRANIA - poniżej można pobrać dokumentację dotyczącą wyników badań, wdrożeń i artykułów na temat Airocide Technology. W tym celu prosimy kliknąć odpowiedni link z lewej strony tabeli. |
NAZWA ARTYKUŁU |
KRÓTKI OPIS |
Wersja Polska |
|
Wdrożenie w Del Monte - [kliknij tutaj] | Badanie podczas wdrożenia w Del Monte - redukcja gazu etylenowego o 99,8% w zaledwie 66 godzin po włączeniu technologii Airocide. |
Wdrożenie w Del Monte cz. 2 - [kliknij tutaj] | cz.2 |
Przepakownia Pomidorów - [kliknij tutaj] | Sortownia i pakowalnia pomidorów w Riverview, FL . Zmniejszenie pleśni o 90% w ciągu 72 godzin |
Magazyn Cytrusów w Walencji, Hiszpania [kliknij tutaj] | Magazyn cytrusów w Walencji. Zmniejszenie różnych rodzajów pleśni średnio o 79% w ciągu tygodnia stosowania tej technologii. |
Badania w firmie BAN CHON [kliknij tutaj] | Badania na truskawkach i sałacie. Pokazanie wydłużenia żywotności przechowywanego produktu. |
Wersja Angielska |
|
Dept of Defense - [kliknij tutaj] | Departament obrony USA, zastosowanie w wojsku w celu wydłużenia żywotności bananów. Wyniki pokazują, że technologia Airocide może wydłużyć ich żywotność nawet do 20 dni. |
Wycinek prasowy informujący o wdrożeniu Airocide przez światowego giganta DEL MONTE - [kliknij tutaj] | Del Monte, wdrożenie urządzeń w miejscach przechowywania i dojrzewania awokado |
Rutgers Food Innovation Center to use airocide - [kliknij tutaj] | Firma Rutgers Food wykorzystuje urządzenie, ponieważ zwiększona jakość i żywności jest dla nich bardzo korzystne |
AIROCIDE_BAMAGRUPPEN-BLUEBERRIES - [kliknij tutaj] | Wpływ Airocide na jagody |
AIROCIDE_BAMAGRUPPEN-RASPBERRIES - [kliknij tutaj] | Wpływ Airocide na maliny |
Airocide_BanChoon - [kliknij tutaj] | Badania na truskawkach i sałacie. Pokazanie wydłużenia żywotności przechowywanego produktu. |
Tomato_Cooler_Case_Study - [kliknij tutaj] | Znakomite wyniki testu klinicznego nt. przechowywania pomidorów w chłodni. Ogromne zmniejszenie ilości pleśni i bakterii. |
APEAM-STUDY-EN - [kliknij tutaj] | Dużo zdjęć i wykresów, przedstawiających proces dojrzewania awokado. |
Citrus-warehouse-Valencia-Spain - [kliknij tutaj] | Magazyn cytrusów w Walencji. Zmniejszenie różnych rodzajów pleśni średnio o 79% w ciągu tygodnia stosowania tej technologii. |
Clean Middle East Airocide - [kliknij tutaj] | Artykuł o wdrożeniu technologii Airocide w sklepie na Bliskim Wschodzie. Poprawa jakości warunków powietrza dla żywności oraz pracowników. |
Del_Monte_Case_Study_Akida - [kliknij tutaj] | Badanie podczas wdrożenia w Del Monte - redukcja gazu etylenowego o 99,8% w zaledwie 66 godzin po włączeniu technologii Airocide. |
FOOD-PROOF-BOOK-II - [kliknij tutaj] | Dokument opisujący optymalne warunki składowania żywności z podziałem na kategorie produktowe. |
KES_Case_Study_Del_Monte - [kliknij tutaj] | Test w chłodni, prawie całkowita redukcja etylenu przez 66 godzin |
Maersk Reefer unit case study - [kliknij tutaj] | Raport z testów korzyści technologii Airocide w transportowaniu żywności w kontenerze firmy MAERSK. |
Middle East Food Safety - [kliknij tutaj] | Artykuł poświęcony wdrożeniu Airocide w celu ochrony żywności w handlu |
Organic grocery case study - [kliknij tutaj] | Chłodnia sklepowa |
Organic supermarket Client- USA - [kliknij tutaj] | Redukcja bakterii i grzybów w otwartych lodówkach w sklepach spożywczych |
Ozone_Strawberries - [kliknij tutaj] | Działanie ozonu ryzyko utraty zapachu truskawek |
Postharvest_Guide_Booklet-Akida - [kliknij tutaj] | 3 jeden z najważniejszych i najlepiej przygotowanych testów - opracowanie wyników |
Produce tomato cooler - [kliknij tutaj] | Chłodnia pomidorów - Airocide wyeliminował praktycznie wszystkie bakterie oraz ogromnie zmniejszył poziom pleśni w zaledwie 48 godzin |
Stem end rot - [kliknij tutaj] | Przyczyny, symptomy, zapobieganie gniciu awokado |
Tomato-Repacking-facility (case study) - [kliknij tutaj] | Sortownia i pakowalnia pomidorów w Riverview, FL . Zmniejszenie pleśni o 90% w ciągu 72 godzin |
Jeżeli wcześniej nie założyłeś konta w naszym sklepie, zostaniesz poproszony o podanie swoich danych i adresu dostawy.
Załóż nowe kontoZaloguj się aby uzyskać dostęp do panelu klienta.
Na Twój adres zostanie wysłany e-mail, który pozwala na automatyczne zalogowanie się. Zmiana hasła będzie możliwa po zalogowaniu na stronie edycji Twoich danych.