Przemysł spożywczy


Jednym z głównych zastosowań technologii fotokatalitycznego oczyszczania powietrza Airocide by NASA jest wydłużenie żywotności owoców i warzyw. Ważnym czynnikiem wpływającym na jakość tych produktów i przyśpieszone gnicie jest ekspozycja na gaz etylenowy oraz pleśnie / grzyby. Airocide skutecznie eliminuje z powietrza pleśnie, grzyby, bakterie, wirusy, alergeny, lotne związki organiczne (gaz etylenowy) umożliwiając jednoczesne utrzymanie korzystnego, wysokiego poziomu wilgoci w pomieszczeniach służących do przechowywania owoców i warzyw.


Zalety zastosowania tej technologii:


  • wydłużenie żywotności owoców i warzyw poprzez eliminację pleśni, grzybów i gazu etylenowego
  • poprawienie jakości warunków dla pracowników przebywających większość dnia pracy w tych skażonych pomieszczeniach
  • zmniejszenie formowania się pleśni na powierzchniach pomieszczenia, które trzeba regularnie usuwać
  • zmniejszenie ilości wyrzucanego towaru, za co trzeba będzie dodatkowo płacić według planów unijnych

Poniżej można zobaczyć przykładowe wyniki badań i wdrożeń u klientów używających technologii Airocide by NASA.

Wydłużenie żywotności owoców


PLIKI DO POBRANIA - poniżej można pobrać dokumentację dotyczącą wyników badań, wdrożeń i artykułów na temat Airocide Technology. W tym celu prosimy kliknąć odpowiedni link z lewej strony tabeli.

 


NAZWA ARTYKUŁU


KRÓTKI OPIS


Wersja Polska
 

Wdrożenie w Del Monte  - [kliknij tutaj] 
Badanie podczas wdrożenia w Del Monte - redukcja gazu etylenowego o 99,8% w zaledwie 66 godzin po włączeniu technologii Airocide.

Wdrożenie w Del Monte cz. 2 - [kliknij tutaj]
cz.2

Przepakownia Pomidorów - [kliknij tutaj]
Sortownia i pakowalnia pomidorów w Riverview, FL . Zmniejszenie pleśni o 90% w ciągu 72 godzin

 Magazyn Cytrusów w Walencji, Hiszpania [kliknij tutaj]
Magazyn cytrusów w Walencji. Zmniejszenie różnych rodzajów pleśni średnio o 79% w ciągu tygodnia stosowania tej technologii. 

 Badania w firmie BAN CHON [kliknij tutaj]
Badania na truskawkach i sałacie. Pokazanie wydłużenia żywotności przechowywanego produktu.

   

Wersja Angielska
 

Dept of Defense - [kliknij tutaj]
Departament obrony USA, zastosowanie w wojsku w celu wydłużenia żywotności bananów. Wyniki pokazują, że technologia Airocide może wydłużyć ich żywotność nawet do 20 dni.

Wycinek prasowy informujący o wdrożeniu Airocide przez światowego giganta DEL MONTE - [kliknij tutaj] 
Del Monte, wdrożenie urządzeń w miejscach przechowywania i dojrzewania awokado
Rutgers Food Innovation Center to use airocide  - [kliknij tutaj] 
Firma Rutgers Food wykorzystuje urządzenie, ponieważ zwiększona jakość i żywności jest  dla nich bardzo korzystne

 AIROCIDE_BAMAGRUPPEN-BLUEBERRIES - [kliknij tutaj] 
Wpływ Airocide na jagody

 AIROCIDE_BAMAGRUPPEN-RASPBERRIES - [kliknij tutaj] 
Wpływ Airocide na maliny

 Airocide_BanChoon - [kliknij tutaj]
Badania na truskawkach i sałacie. Pokazanie wydłużenia żywotności przechowywanego produktu.

 Tomato_Cooler_Case_Study - [kliknij tutaj]
Znakomite wyniki testu klinicznego nt. przechowywania pomidorów w chłodni. Ogromne zmniejszenie ilości pleśni i bakterii.

 APEAM-STUDY-EN - [kliknij tutaj] 
Dużo zdjęć i wykresów, przedstawiających proces dojrzewania awokado.

 Citrus-warehouse-Valencia-Spain - [kliknij tutaj] 
Magazyn cytrusów w Walencji. Zmniejszenie różnych rodzajów pleśni średnio o 79% w ciągu tygodnia stosowania tej technologii.

 Clean Middle East Airocide - [kliknij tutaj] 
Artykuł o wdrożeniu technologii Airocide w sklepie na Bliskim Wschodzie. Poprawa jakości warunków powietrza dla żywności oraz pracowników.

 Del_Monte_Case_Study_Akida - [kliknij tutaj]
Badanie podczas wdrożenia w Del Monte - redukcja gazu etylenowego o 99,8% w zaledwie 66 godzin po włączeniu technologii Airocide. 

 FOOD-PROOF-BOOK-II - [kliknij tutaj] 
Dokument opisujący optymalne warunki składowania żywności z podziałem na kategorie produktowe.

 KES_Case_Study_Del_Monte - [kliknij tutaj] 
Test w chłodni, prawie całkowita redukcja etylenu przez 66 godzin

 Maersk Reefer unit case study - [kliknij tutaj] 
Raport z testów korzyści technologii Airocide w transportowaniu żywności w kontenerze firmy MAERSK.

 Middle East Food Safety - [kliknij tutaj] 
Artykuł poświęcony wdrożeniu Airocide w celu ochrony żywności w handlu

 Organic grocery case study - [kliknij tutaj] 
Chłodnia sklepowa

 Organic supermarket Client- USA - [kliknij tutaj] 
Redukcja bakterii i grzybów w otwartych lodówkach w sklepach
 spożywczych

 Ozone_Strawberries - [kliknij tutaj] 
Działanie ozonu ryzyko utraty zapachu truskawek

 Postharvest_Guide_Booklet-Akida - [kliknij tutaj] 
3 jeden z najważniejszych i najlepiej przygotowanych testów -
 opracowanie wyników

 Produce tomato cooler - [kliknij tutaj] 
Chłodnia pomidorów - Airocide wyeliminował praktycznie wszystkie bakterie oraz ogromnie zmniejszył poziom pleśni w zaledwie 48 godzin

 Stem end rot - [kliknij tutaj] 
Przyczyny, symptomy, zapobieganie gniciu awokado

 Tomato-Repacking-facility (case study) - [kliknij tutaj]
Sortownia i pakowalnia pomidorów w Riverview, FL . Zmniejszenie pleśni o 90% w ciągu 72 godzin

 

 

 

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel